0
Winkelwagen

HDD vervangen door SSD

HDD-vervangen-door-SSD

Uw computer of laptop sneller maken? Laat de harde schijf vervangen voor een SSD!

Voordelen SSD:

Een SSD is sneller, lichter, stiller, gebruikt minder energie en heeft geen draaiende onderdelen zoals bij een conventionele (normale) harde schijf.

Snelheid | Een SSD is gemiddeld 5 tot 10 keer sneller dan een gewone harde schijf. Hierdoor start uw computer veel sneller en laden uw programma's veel sneller. Daarnaast gaan updates en de installatie van andere dingen veel sneller dan normaal.

Schokbestendig | Omdat een SSD geen bewegende onderdelen bevat, kan data veel sneller worden geladen en is deze veel beter bestand tegen schokken, wat de betrouwbaarheid vergroot. Daarnaast is een SSD geruisloos waarbij een harde schijf nog altijd krakende of zoemende geluiden maakt.

Er zijn geen echte nadelen aan een SSD. De prijs van een SSD is nog wel hoger dan van ene normale harde schijf, maar daar staan bovengenoemde voordelen weer tegenover. Heeft u veel dataopslag? Dan kunt u die het beste op een 2e of externe harde schijf zetten. In de meeste pc's zit genoeg ruimte om de SSD naast de oude harde schijf te plaatsen. Zo kunt u uw data zoals foto's, documenten of video's gewoon op de computer laten staan, of deze gebruiken als back-up.

Uw bestanden, besturingssysteem en programma's worden gekloont naar de SSD en vervolgens wordt deze ingebouwd in uw laptop of pc. Hierdoor blijven de programma’s en bestanden bewaard en blijft uw systeem precies zoals hij was. Alleen dan met de snelheid van een SSD!

Bekijk onderstaande video voor een vergelijking met een laptop met en zonder SSD: