0
Winkelwagen

Ondersteuning Windows 7 stopt!

Foto

Wat gaat er veranderen?
Het is bijna zover! De ondersteuning van Windows 7 stopt binnenkort. Vanaf 14 januari 2020 wordt het besturingssysteem niet meer bijgewerkt. Dat betekent dat er geen beveiligingsupdates meer komen. Dit kan voor problemen zorgen! Criminelen kunnen namelijk via het internet inbreken bij systemen waarvoor geen nieuwe veiligheidsoplossingen worden gemaakt. Daarom is het verstandig om over te stappen naar Windows 10.

Wat kan ik doen?
U kunt uw pc of laptop bij ons laten upgraden naar Windows 10. Dit zorgt ervoor dat u weer veilig kunt internetten en uw pc of laptop weer een stuk sneller zal werken. Is upgraden geen mogelijkheid? Dan adviseren wij u een nieuw of tweedehands apparaat met Windows 10 aan te schaffen.

Kan Windows 7 nog steeds worden geactiveerd na 14 januari 2020?
Windows 7 kan nog steeds geïnstalleerd en geactiveerd worden na het einde van de ondersteuning. Het wordt echter kwetsbaarder voor virussen en andere beveiligingsrisico’s omdat u geen beveiligingsupdates meer ontvangt. 

Hardware niet meer compatibel

Niet alleen kan software straks niet meer correct functioneren met Windows 7. Ook nieuwe hardware kan niet meer goed werken wanneer de Windows 7 ondersteuning verloopt in 2020. Hardware componenten worden in de meeste gevallen ontwikkeld op basis van de nieuwste Windows software.

De nieuwste videokaarten van Nvidia en processoren van Intel functioneren bijvoorbeeld al niet meer met oudere Windows versies. Bovendien werken de laatste Intel processoren al niet meer met Windows 7. Bent u van plan om in de nabije toekomst een compleet nieuwe computer te kopen? Dan is het niet meer mogelijk om daarop Windows 7 te installeren.

Verbeterde beveiliging in Windows 10
Bij de overstap naar Windows 10 komen een groot aantal voordelen kijken. Bij een nieuw besturingssysteem horen uiteraard verbeteringen. Een van deze verbeteringen is het ingebouwde beveiligingssysteem van Windows. Zo bent u beschermd tegen datalekken, kwaadaardige software en hackers. Ook is er de mogelijkheid Windows Hello beveiligd inloggen te gebruiken om met gezichtsherkenning of vingerafdruk in te loggen. Zo is de gebruiker de enige die toegang heeft tot de computer en alle bestanden die hierop staan. Ook is er een speciale Sandbox-omgeving om onveilige activiteiten naar te verplaatsen, zonder dat het apparaat gevaar loopt.

Klik hier om contact op te nemen.